Eerste paar dagen - Reisverslag uit Cuernavaca, Mexico van Marten Pentinga - WaarBenJij.nu Eerste paar dagen - Reisverslag uit Cuernavaca, Mexico van Marten Pentinga - WaarBenJij.nu

Eerste paar dagen

Door: marteninmexico

Blijf op de hoogte en volg Marten

27 Juli 2011 | Mexico, Cuernavaca

Hallo!

Afgelopen maandag was het dan zover, mijn vertrek uit Nederland naar Mexico. Om 13:15 vertrok ik vanuit Schiphol, naar New York en vanaf daar zou ik doorvliegen naar Mexico-stad. Doodzenuwachtig, zat ik in de auto samen met Cherelle en Vera, pap achter het stuur met Gesina ernaast. Achter ons aan reden Wout en Eelco, samen met mam en Otto. Daarnaast kwam Elmo met de trein vanuit Utrecht en waren Johannes, Bleu en Martijn ook naar Schiphol gereden. Onderweg naar Schiphol misselijk van de zenuwen, op Schiphol werd het niet veel beter. Ik ben niet erg goed met het hele afscheid nemen, deze keer was niet anders. Enfin, nadat een kop koffie iedereen vaarwel gezegd en dan loop je door de poortjes en is het klaar.

Eenmaal door de poortjes dacht ik dat het wel handig zou zijn wat dollars te hebben voor de tussenstop in New York. Dus wat dollars gepind, en de reis was amper 5 minuten begonnen of ik werd al nageroepen dat ik mijn paspoort was vergeten bij de dollar-balie. Goed begin, vond ik ook wel van mijzelf. Over het vliegen valt niet zoveel te vertellen, heb een romcom gekeken (He is just not that into you) en wat afleveringen van True Blood. Zat naast een wat oudere vrouw, die vertelde dat ze overal in de wereld was geweest en nu nog even Mexico 3 weekjes ging doen met haar 2 dochters. Na 7 uur vliegen begon ze over een noodlanding die ze had meegemaakt, waarbij ze zo'n beetje verticaal moest vliegen omdat een motor het niet deed. Ok, leuk.

Na 9 uur kwamen we aan in New York, wat een mooie stad. Zelfs vanuit het vliegtuig zag het er indrukwekkend uit, staat nu zeker hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Ik had maar 2 uurtjes, dus superhaast om langs de douane te komen, wat lastig genoeg was met een rij van ongeveer 2 uur wachten. Dat werd dus voordringen, maar goed, het waren geen Amerikanen, dus ze waren wel begripvol toen ik zwaaide met mijn boardingpas. Na veel gestress en gesleep (moest mijn koffer ophalen en weer inchecken) bij de gate aangekomen. Nou, al dat gehaast was voor niks, want het vliegtuig had vertraging. Een half uur, dus ik ging mijn dollars spenderen aan wat Amerikaanse bocht.

2 uur later dan gepland vertrokken we richting Mexico-stad. Ongeveer om 7 uur denk ik, dat is dus rond 2 uur voor jullie. Er was namelijk een probleem met de first officer, geen idee wat hij doet, maar hij was wel 2 uur vertraging waard klaarblijkelijk. Na een onstuimige tocht (het regende in New York, dus veel turbulentie) kwam ik locale tijd 24 uur nog wat aan in Mexico-stad. En wat een aankomst, de grond leek wel een discobol. Ik ben volgens mij in Hong Kong een keer in het donker aangekomen, maar dit was wel een stuk indrukwekkender. Spullen gehaald, nauwelijks geslapen en uiteindelijk taxi naar hostel genomen. Daar nog even geskypt met Cherelle, maar dat was vrij eenzijdig, want zij wou niemand wakker maken. Het was ondertussen 8 uur NL tijd, 1 uur 's nachts in Mexico. Toen maar naar bed, maar slapen ging slecht. Ik voelde mij wakker, maar wel moe. 3 uurtjes in totaal geslapen en toen opgestaan ontbeten en Mexic-stad in. Had een nieuwe stekker nodig, want de wereldstekker werkte niet met mijn laptop. Burgerking voorbij en dan kom je wel 20 zaakjes tegen, zei een NL paar tegen mij. Burger King voorbij en 2 uur ronddwalen en niks gevonden, was mijn eigen ervaring. Taxi genomen naar de Mc, omdat dat mijn orientatiepunt was. Nou, er zijn dus wel 20 Mcs, dus die taxi chauffeur was blij met mij. Uiteindelijk maar uitgestapt bij iets quasi bekends en weer aan de wandel gegaan. Kwam echt de grootste pauper shabby zaakje in electronica tegen, en verdorie, bij nummer 21 was het raak. Kort daarna liep ik zomaar mijn hostel voorbij en mijn geluk kon niet meer op.

Daarna de bus genomen naar Cuernavaca, omdat het nog aardig vroeg was kwam ik daar na 2 uur bussen om half 5 aan ofzo. Gelopen naar het hostel (dom dom met die koffers) en ingecheckt. Aardige mensen, meteen uitgenodigd voor een feestje (volgens mij omdat ik Europeaan ben, volgens Johannes omdat ik awesome ben) en natuurlijk meteen 12 Sol's opgehaald. Kapot als ik was er 4 opgedronken, mij naar een eettentje gewaagd, wat gegeten en daarna naar bed. Overigens was de stroom al uitgevallen toen ik kwam, wat mijn humeur niet echt beter maakte. Vanochtend toen ik wakker werd, deed alles het gelukkig weer. Toen even een goede 11 uur aan elkaar geslapen, ondanks de mug die mij heeft lekgeprikt en daarna opgestaan om even wat te skypen en boekje gelezen.

Uiteindelijk Cuernavaca ingegaan, en ik kan niks anders zeggen dan dat het een leuke stad is. Ziet er verzorgder uit dan Mexico-stad, wat gewoon in heel veel opzichten er slecht uitziet. Denk aan overal gaten in de stoep, smerige rioolgeur en gure types. Desondanks kan ik nog geen slecht woord over de gemiddelde Mexicaan zeggen, erg behulpzaam en vriendelijk. Het enige jammerlijke is het niveau engels, dat is gewoon afwezig. Maar goed, ik spreek ook geen spaans, dus we compenseren elkaar weer. Ben ook nog langs de Tec geweest, echt een imposant gebouw. Een stuk moderner dan bijvoorbeeld de gebouwen op Zerniker. Terwijl je dat helemaal niet zou verwachten. Helaas was er niemand van the international office, dus was een bliksembezoek.

Heb ongeveer een uurtje geleden gegeten met de jongeman die mij gister uitnodigde voor zijn verjaardagsfeestje morgen, en zit nu nog even een blog te typen, wat hij maar een raar fenomeen vond. Hij geeft hier engels en marketing, en werkt 5 dagen in de week 's ochtends bij een advocatenbureau, voor zo'n 30 euro per week. Niet te best, vond hij ook zelf. Ik voelde mij bijna schuldig toen ik hem vertelde over stufi, lenen en geld verdienen in Nederland. Ik pak zo lekker een Sol en ga het eerste seizoen van True Blood uitkijken, daarna wat lezen en op tijd naar bed. Morgen wil ik namelijk op zoek naar huizen, heb nu al wel 10 lijntjes uit, dus hoop morgen wat meer concrete dingen te kunnen presenteren.

Tot snel,

Marten, vanuit Cuernavaca, Mexico.

• 28 Juli 2011 - 09:55

Bleu:

True blood is vet!

Goed om van je te horen/lezen! Kusjes, en ik zie dat je skype hebt dus we gaan binnenkort meeten! X

• 28 Juli 2011 - 12:04

Martijn:

He is just not that into you is veel leuker!

• 28 Juli 2011 - 17:38

Papa:

Goed verhaal!
    Het zijn ongure types denk ik. kus

• 29 Juli 2011 - 09:50

Steef:

Ola! Je hebt al weer lekkere Marten acties uitgehaald! :) Leuk om dit te lezen Liefs Steef

• 29 Juli 2011 - 10:55

Eef:

wel een mooi verhaal Marten.Gelijk al wat contact gemaakt zo hier en daar.Johannes heeft vast gelijk!!Kijk vol spanning uit naar het volgende verslag.

Liefs mam

• 30 Juli 2011 - 15:06

Gesina:

Zeer leuk verhaal!
    En ben je op zijn verjaardagsfeestje geweest? Dikke kus

• 30 Juli 2011 - 16:42

Estry:

Hoi Marten,

Een leuk verhaal!

Cherelle houdt ons uiteraard ook goed op de hoogte over hoe het met jou gaat.
    Hopelijk heb je binnenkort een vast verblijf.

Veel liefs en knufs van ons allen

• 03 Augustus 2011 - 10:41

Michel:

Leuk dat je een blog bij houd. Laat ons niet te lang wachten op de foto's en rustig aan met de Solletjes ;).

Verslag uit: Mexico, Cuernavaca